Ferizaj

Bytyqi: Komuna e Ferizajt gjatë vitit 2020 ka ndihmuar me 38 grante bizneset e vogla dhe të mesme


Publikuar më:


Ekonomia lokale në Ferizaj , ndonëse është̈ bërë nder ekonomitë̈ më të zhvilluara gjatë viteve të fundit konsiderohet se ka pësuar mjaft humbje nga rrethanat e pandemisë̈ dhe vënia e masave kufizuese herë pas here.

Mirëpo drejtoria për Zhvillim Ekonomik dhe Turizëm, në kuadër të Fondit të Punësimi është munduar ta zbus ketë̈ gjendje me dhënien e 38 granteve për bizneset e mesme dhe të vogla të cilat pritet që të ndikojnë̈ në veprimtari të ndryshme biznesore .
Drejtori për Zhvillim Ekonomik dhe Turizëm Zekir Bytyqi ka dhënë më shumë̈ detaje gjatë konferencës së fundvitit të mbajtur sot.

Nga grantet e dhëna në kuadër të Fondit të Punësimit konsiderohet se kanë arrituri të gjejnë̈ vende punë rreth 100 persona dhe të fuqizohet kryesisht veprimtaria prodhuese vendore ku do të angazhohen gra e të rinjë të papunë.

Detajet gjeni në videon e plotë të bashkëngjitur të konferencës për media të drejtorit tw Zhvillimit Ekonomik dhe Turizmit, Zekir Bytyqi.

To Top