Ferizaj

Automekanikja që po sfidon meshkujt në Kosovë


Publikuar më:


Dorentina Qerimi, 22-vjeçarja nga Ferizaj, po thyen tabutë se profesionet kanë gjini dhe disa punë nuk janë për vajza. Që nga mosha 16-vjeçare ajo punon si automekanike në punëtorinë që është në pronësi të familjes së saj, shkruan Gazeta “Zëri”.

Derisa moshataret e saja ishin tërhequr në punë të cilat zakonisht i bëjnë vajzat në Kosovë, Doruntina kishte sfiduar veten me një punë që e bëjnë meshkujt.

Dëshirën e Dorentinës për të bërë këtë punë e kishte pritur mirë edhe familja e saj, e cila e kishte mbështetur atë në çdo hap të punës

Dëshirën e Dorentinës për të bërë këtë punë e kishte pritur mirë edhe familja e saj, e cila e kishte mbështetur atë në çdo hap të punës.(Shkrimin e plotë mund ta lexoni në numrin festiv të “Vitit të Ri” të Gazetës Zëri si dhe në versionin Online me parapagim në online.zeri.info)

To Top