Lajme

Asociacioni dhe Demarkacioni në “status quo” (Video)


Publikuar më:


largea_web-vogel-4-asociacionin-e-komunave-serbe-web-made1440432483

Kundërshtimi i madh i partive opozitare për formimin e Asociacionit të komunave më shumicë serbe dhe shënjimin e vijës kufitare më Malin e Zi, ka bërë qe këto dy çështje të mbesin në Status Quo. Ndonëse janë bërë katër muaj kur Gjykata Kushtetuese ka publikuar verdiktin për çështjen e Asociacionit, asnjë lëvizje nuk është bërë nga ana e Qeverisë se Kosovës në këtë drejtim.

Ndërkohë, për çështjen e Demarkacionit, kryeministri Mustafa ka deklaruar se kjo marrëveshje nuk do të procedohet për ratifikim në Kuvend për sa kohë që nuk ka një  pajtueshmëri mes spektrit politik. Vonesën e themelimit të Asociacionit, këshilltari i kryeministrit Mustafa, Faton Abdullahu, e ndërlidh me rrethanat e krijuara në Kosovë, por edhe me zgjedhjet në Serbi.

Për më shumë ndiqeni kronikën.Gazeta Tribuna

Comments
To Top