Kultura-Arti

Agim Bujupi shpallet fitues i Bienalit të Tretë të Vizatimit në Ferizaj


Publikuar më:


Ferizaj.26.11.2016. Këtë të shtune në Qendrën e Kulturës  në Ferizaj , Agim Bujupi  nga Arllati i Drenasit është shpallur fitues i Bienalit të Tretë të Vizatimit në Ferizaj.

Galeria e Arteve  në Ferizaj  këtë vit ka organizuar  Edicionin e tretë të Bienalit të vizatimit  me karakter mbarëkombëtar  në të cilin 21 autorë ekspozuan 26 punime.

Këtë mbrëmje të shpalljes së fituesve të Bienalit e ka përshëndetur  drejtori i DKRS-së  Naim Ferati.

“Edicioni i  tretë i Bienalit të Vizatimit  po shënon  një sukses i cili besoi se do të jetë jetëgjatë  si edhe shumë aktivitete dhe festival  tjera të cilat kanë ndodhur në qytetin  tonë ” ka thënë  Ferati.

Ferati   me këtë rast ka  shprehur gatishmërinë që  Galeria e Arteve,aktorët dhe  kultura  vitin e ardhshëm  të kenë më shumë mbështetje.

Skender Bedriu , koordinator i projektit tha se Bienali ka zgjedhur si aktivitet   vizatimin për faktin se kjo  disiplina e vizatimit është histori dhe është disiplina më unikate dhe origjinale.

Në këtë edicion  kurator i  Bienalit  ishte  Jetullah Sylejmani ndërsa  juria vlerësuese  ishe e përbërë nga  Porfesor Ismet Jonuzi, Profesor Zake Prelvukaj dhe  Shpend Qeri.

Me vlerësimin e jurisë   u ndanë tre çmime. Çmimi i parë i’u nda  Agim Bujupit nga Drenasi, çmimi i dytë  i’u nda  Kushtrim Asllanit  nga Shtimja dhe çmimi i tretë i takoi Zenun Sherifit  nga Tetova.

15211610_10209270284372468_2035997260_n 15209150_10209270292012659_175094725_n 15239199_10209270329773603_1424774683_n 15218758_10209270329293591_1229762488_n 15207820_10209270290452620_2044456079_n 15239278_10209270288332567_1418847533_n

Comments
To Top