Lajme

​Opozita afgane e zemëruar me Kerryn


Publikuar më:


john-kerry-640x380

Politikanët e opozitës afgane kanë reaguar me zemërim ndaj deklaratës së Sekretarit të shtetit Amerikan, John Kerry, se marrëveshja e vitit 2014 për krijimin e qeverisë së unitetit kombëtar me presidentin Ashraf Ghani do të lejojë që ajo të shërbejë për një mandat të plotë pesëvjeçar.

Komentet e Kerryt pasuan pas shqetësimit të SHBA-ve për rritjen e tensionit politik në Kabul, ku grupet opozitare po kërkojnë një Loya Xhirga (është një lloj i veçantë i Xhirga që organizohet kryesisht për zgjedhjen e një kreu të ri të shtetit në rast të vdekjes së papritur, duke miratuar një kushtetutë të re) kushtetuese, ose asamble të veçantë, për të vendosur të ardhmen e qeverisë.

Fazal Hadi Muslimyar, kryetari i Senatit, e ka quajtur deklaratën e Kerryt si “ndërhyrje në punët tona të brendshme”, dhe tha se Ghani dhe kryeshefi ekzekutiv Abdullah Abdullah duhet të thërrasin një Loya Xhirga deri në shtator.

Comments
To Top