Lajme

​Kosova e rrezikuar në fushën kibernetike


Publikuar më:


Kështu u tha sot në konferencën e parë rajonale për siguri kibernetike “Bashkërisht ta ngrisim sigurinë kibernetike”.

Zëvendësministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, Nehat Mustafa, ka thënë se Kosova është në fazën e hartimit të disa ligjeve që kanë të bëjnë me sigurinë kibernetike.

Ndërsa, zëvendësministri i Shqipërisë, Stefan Çipa ka prezantuar masat dhe bazën ligjore të cilën ka ndërmarrë Shqipëria për këtë dukuri.

Zëvendësministri i Punëve të Brendshme të Maqedonisë, Agim Nuhiu,  ka thënë se duhet që vendet e rajonit, duke përfshirë Kosovën dhe Shqipërinë, të kenë bashkëpunim në këtë fushë.

Deri në vitin 2020 është paraparë të do të ketë 26 miliardë pajisje të internetit.

.

Comments
To Top