Lajme

​Ja rezultatet e fundit për efektet e teknologjisë tek fëmijët


Publikuar më:


teknologji-foto-1

Fëmijët të cilët vazhdimisht i ekspozohen përdorimit të tepërt të telefonave ‘smart’ dhe pajisjeve të tjera, rrezikojnë të bëhen shkurtë pamës, për shkak se i mbajnë pajisjet shumë afër fytyrës së tyre.

Sipas studiuesve në Korenë e Jugut, fëmijët të cilët shpesh përdorin pajisjet janë në rrezik më të madh të bëhen shkurtë pamës dhe ta dëmtojnë retinën e syrit.

Në një studim të bërë nga ekspertët në Chonnam Seul, të përfshirë ishin 12 fëmijë të moshës 7 deri në 16 vjeç, të cilët përdoren telefonat e tyre 4 deri në 8 orë.

Ky problem me sy sipas studiuesve të Yonhap News, ka qenë i rrallë i diagnostifikuar në Korenë e Jugut, por tani po merr përmasa alarmuese.

Simptoma të kundërta me ta kanë pasur fëmijët të cilët nuk kanë përdorur telefonat e tyre për dy muaj rresht.

Comments
To Top