25,06,2024

Vjedhje e pyllit dhe transportim ilegal i drunjëve, arrestohen disa persona

Must Read


05 Maj 2019 , Ferizaj

Bazuar në planin operativ ,,Mbrojtja e pyjeve 2019” , njësitet policore të Stacionit Policor në Ferizaj kanë vazhduar me angazhimin e tyre të filluar kohë më parë lidhur me vjedhjen e pyjeve dhe transportimit ilegal të drunjëve .
Gjatë ditës së djeshme në fshatin Pleshinë ,njësitet patrulluese kanë kapur në flagrancë 7 persona duke prerë drunjë në mënyrë ilegale dhe të njëjtit janë arrestuar dhe me këtë rast janë konfiskuar 2 traktorë si dhe mjetet e punës si sharra dore dhe sopata dhe një sasi e drunjëve.
Pas intervistimit të të dyshuarëve në prani të mbrojtësve ligjorë,me urdhër të prokurorit të shtetit,të dyshuarit dërgohen në mbajtje për 48 orë.

Ndërsa sot, janë shoqëruar në stacionin e policisë në Ferizaj 20 persona të cilët gjatë kontrollimit të dokumentacionit,kanë rezultuar se të njëjtit me mjete të ndryshme transporti kanë bërë transport ilegal të drunjëve në mënyrë të paligjshme-pa dokumentacion përcjellës valid.
Me këtë rast janë konfiskuar 20 mjete të ndryshme transporti dhe një sasi e konsiderueshme e masës drunore për djegie.

Janë informuar Inspektorët e Ministrisë së Bujqësisë-Agjencioni Pyjor i Kosovës të cilët do të vazhdojnë procedurat ligjore lidhur me këtë rast.
Apelojmë te qytetarët që mos të furnizohen me dru nga personat të cilët nuk posedojnë dokumentacionin përkatës lidhur me këtë veprimtari.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Miratohet Korniza Afatmesme Buxhetore për vitin 2025-2027

Këtë të enjte është mbajtur mbledhja e Kuvendit të Komunës e kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit të Komunës, Xhavit...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img