23,04,2024

Tri projekte madhore me interes për komunën

Must Read

Gjatë këtij viti Drejtoria për Urbanizëm dhe Mjedis në Ferizaj, përveç aktiviteteve të rregullta në prioritet do t’i ketë tri projekte madhore me interes për komunën.

Kështu ka bërë të ditur i pari i kësaj drejtorie Faik Grainca,gjatë një konference për medie në të cilën ka spikatur se projekti i studimit të fizibilitetit për zonën qendër, hartimi i planit zhvillimor të komunës dhe projekti i përgatitjes së hartave zonale janë në fokus të prioriteteve të kësaj drejtorie.

“Të tria këto dokumente të planifikimit hapësinor të cilat kërojnë një punë , angazhim dhe një përkushtim jashtëzakonisht të madh. Deri më tani kemi formuar vetëm grupet sa i përket planit zhvillimor komunal dhe jemi duke i mbledhur shënimet, siç dihet këtij plani i ka skaduar vitin e kaluar afati pesëvjeçar dhe ne , tani planifikojmë që këtë dokument ta hartojmë për një periudhë ndoshta më të gjatë se pesëvjeçar, këtë e mundëson ligji për është çështje e Kuvendit”, ka thënë Grainca.

Për më tepër duke u ndërlidhur me projektin e studimit të fizibilitetit për qendrën e qytetit, Grainca, ka thënë se komuna është e interesuar që qendra e qytetit të ketë një pamje tjetër, tu përshtatet kushteve moderne duke u nisur nga fakti se vetëm qendra e Ferizaj që nga pas lufta nuk ka pësuar transformim.

“Të gjitha pjesët tjera kanë pësuar transformime me përjashtim të qendrës kështu që jemi të interesuar që ta kemi një projekt si ide se si do të procedohet më tutje. Jemi në fazën fillestare,janë mbajtur takimet e para me qytetarët, do të ketë edhe të tjera që të merren sugjerime që ta kemi një ide më të mirë.”ka shtuar Grainca.

I pari i Drejtorisë së Urbanizmi, Faik Grainca, ka përmendur edhe procesin e legalizimit të ndërtimeve pa leje, duke thënë se kjo drejtori është duke u marr intensivisht me këtë problematikë dhe se brenda këtij viti do të lëshohen edhe vendimet e para të legalizimeve.

“Deri më tani janë të regjistruar dikund 33 mijë objekte të ndërtuar pa leje por për fat të keq në fazën e aplikimit për t’i trajtuar këto kërkesa ka qenë një interesim krejt i vogël sikurse në tërë Kosovën dhe ne i kemi më pak se 300 kërkesa dhe ne mendojmë që shpejtë secilën prej tyre ta trajtojmë dhe për secilën të kthejmë përgjegjje. Shpresojmë se një numër i madh i tyre do të legalizohet por kjo nuk nënkupton se secili qytetar që ka aplikuar do te merr vendimin e legalizimit”, ka thënë Grainca.

Ndryshe u bë e ditur se adresë të kësaj drejtorie numri i kërkesave krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar është dyfishuar për 50 përqind, ndërsa u tha se gjatë këtij tre mujori të parë janë diku 20 kërkesa për leje ndërtimore dhe prej tyre 15 janë kërkesa për leje individuale dhe vetëm 5 kërkesa për ndërtime kolektive, gjë që tregon për një numër të vogël krahasuar me vitet e kaluar.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Gjen kuletën me 320 euro, qytetari nga Ferizaj e dorëzon në polici

Një qytetar nga Ferizaj ka gjetur një portofol me para dhe ka dorëzuar atë në polici. Policia njofton se në...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img