29,05,2024

Shtime: Gjimnazi “Naim Frashëri” themelon klubin e Astronomisë

Must Read

Shtime 11 Maj 2016. Gjimnazi “Naim Frashëri” bëri themelimin e klubit të parë në këtë shkollë,“Astronomët e Gjimnazit Shtime”, duke hapur rrugën kështu edhe formimit të klubeve tjera.
Klubi u formua nga  nxënësit  në bashkëpunim me drejtorin e shkollës Rexhep Hasani dhe profesoreshën e Astronomisë Albulena Hajrizi.
Ky klub do të funksionoi në kuadër të shkollës, ku të gjithë nxënësit që janë pjesë e këtij Gjimnazi mundë të jenë pjesë e tij.

“Si çdo klub që ka për qëllim shpërndarjen e Astronomisë në Kosovë edhe klubi i formuar ka për qëllim njohurin për planetët që na rrethojnë.Emri i klubit është “Astronomët e Gjimnazit Shtime” . Ky klub ka për synim që çdo nxënës të ketë bazën e orientimit të tij. Ne do të punojmë në të mirën e shkollës dhe në ngritjen e njohurive të nxënësve për shkencën e sidomos për astronomi” tha Lirim Hysenaj themelues i klubit.

Ky klub pret përkrahjen nga Drejtoria e Arsimit në Shtime dhe nga Qendra Rinore Lokale në Shtime.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Arrestohet një person në Ferizaj, i dyshuar se ka kryer rrëmbim të një personi në Fushë Kosovë

Me datë 25.05.2024 rreth orës 09:35 policia rajonale e Ferizajt ka pranuar një informatë me telefon nga një femër...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img