02,12,2023

Kjo është kënaqshmëria e qytetarëve të Ferizajt me  performancën e shërbimeve publike

Must Read

UNDP dhe USAID në  bashkëpunim me Ministrinë Administrimit të Pushtetit Lokal  ditë më parë ka publikuar  Mozaikun e Kosovës 2015.

Raporti  parqet pikëpamjet e mbi 6700 banorëve  për kualitetin  e shërbimeve publike dhe performancën  e autoriteteve lokale. Ky raport krahason performancën   e  shërbimeve publike  për vitet 2003. 2006, 2009, 2012 dhe 2015.

Edicioni i këtij viti paraqet perceptimet dhe mendimet  e të intervistuarve nga 38  komunat e Kosovës për performancën e qeverisjes vendore duke përfshirë  nivelet e kënaqësisë me furnizimin me  ujë,energji elektrike,shërbimet emergjente,kujdesin shëndetësorë,arsimin,infrastrukturën rrugore,sigurinë,mbrojtjen e mjedisit si dhe aktivitetet kulturore.

Raporti krahason  rezultatet e vitit 2015 me ato të anketave  të mëparshme,për të siguruar një analizë të tendencave në aspektin e kënaqësisë së përgjithshme  të kosovarëve me shërbimet publike dhe institucionet e qeverisjes  vendore.

Sipas këtij raporti kënaqshmëria e qytetarëve ka  shënuar rënie.

Se  sa është  kënaqshmëria e qytetarëve të Ferizajt  me shërbimet publike   gjatë këtyre viteve  mundë të shihen përmes këtij raport.

Në fotot e më poshtme janë paraqitur tabelat për shërbimet  publike në Komunën e Ferizajt  të vizualizuara  edhe përmes diagrameve.

Raportin komplet  mund  ta shihni KËTU

.

Administrata komunale Aktivitetet e rinise Aktivitetet kulturore Arsimi parashkollor Arsimi fillor dhe i mesem Asambleja Komunale Furnizimi me rryme Furnizimi me ujë Kanalizimi Kryetari Mbrojtja e mjedisit Mbrojtja e Natyres Menaxhimi Fondeve Mirembajtja e rrugeve Mirembajtja Ndriqimi publik Parqet Prokurimi Punesimi QKMF Shendetesia Publike Sherbimet e emergjences Sherbimet sociale Spitalet Sport Taksat Telefonia Trafiku Urban Trafiku Trasheimia Kulturore Trotuaret Urbanizmi Varrezat

- Advertisement -spot_img
Të fundit

10 fermerë përfitojnë fidaneve të arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë

Drejtoria e Bujqësisë dhe Pylltarisë, paraditen e sotme, shpërndau fidanet e arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë për 10...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img