02,12,2023

PDK në Ferizaj: Pushteti lokal bënë favore me tendere

Must Read

PDK-ja e Ferizajt po konsideron se pushteti lokal po favorizon individ gjatë dhënies së tenderëve, ndërsa pushteti thotë se është në rregull me ligjin dhe procedurat.

Zyrtarë të degës së PDK-së gjatë një konference për medie kanë thënë sot se drejtuesit e pushtetit të Ferizajt po favorizojnë kompani që janë në lidhje me njerëzit e afrët të kryetarit, duke përmendur me këtë rast kompaninë përfitues për mirëmbajtjen e objektit të komunë dhe se këto favore sipas tyre po ndikojnë në nivelin ulët të pastërtisë në objektin e komunës.Seli Marevci nga ky subejkt ka thënë firma “Metro Park” është fituese këti tenderi dhe se këto favore kanë ndikuar në niveli e pastërtisë në objektine komunës e cila sipas tij lë shumë për të deshiruar. Në anën tjetër, zëdhënësi i komunës së Ferizajt, Naim Ferati, I ka hedhur si të pabaza këto kulaifikime duke thënë se përfituesin e cakton konkurenca e tregut të lirë dhe jo favorizimet siç po pretendon subjekti opozitar.Ai ka thënë se në komunë frekuentojnë gjatë ditës një numër i madh i qytetarëve dhe se niveli i pastërtisë nuk është ai për të cilen fletë PDK_ja PDK-ja dhe pushteti kanë pasur vlerësime të kundërta edhe sa I përketë tenderëve me kuotizim.Sipas PDK-së janë diku 30 tendër që janë dhënë në këtë formë, ndërsa zyrtarët komunal thoën se kjo temë po reciklohet nga opozita dhe se me ndryshimin e ligjit të prokurimit asnjë kontratë me kuotizim nuk është dhënë nga komuna. Insisitimit të gazetarëve se për cilin person bëhet fjalë kur janë në pyetje favorizimet, zyrtarët e PDK-së kanë thënë se bëhet fjalë për ndikimin e shoferi të kryetarit, ndërsa zyrtarët komunal kanë thënë se komunës nuk i interesojnë afritë ngase kjo përbën shkelje të të drejtave të njeriut. Brenda një jave PDK-ja tri herë është përballlur me komunën për problemet që lidhen me arsimin, urbanizimin dhe tenderët. PDK-ja e Ferizajt po konsideron se pushteti lokal po favorizon individ gjatë dhënies së tenderëve, ndërsa pushteti thotë se është në rregull me ligjin dhe procedurat. Zyrtarë të degës së PDK-së gjatë një konference për medie kanë thënë sot se drejtuesit e pushtetit të Ferizajt po favorizojnë kompani që janë në lidhje me njerëzit e afrët të kryetarit, duke përmendur me këtë rast kompaninë përfitues për mirëmbajtjen e objektit të komunë dhe se këto favore sipas tyre po ndikojnë në nivelin ulët të pastërtisë në objektin e komunës.Seli Marevci nga ky subejkt ka thënë firma “Metro Park” është fituese këti tenderi dhe se këto favore kanë ndikuar në niveli e pastërtisë në objektine komunës e cila sipas tij lë shumë për të deshiruar. Në anën tjetër, zëdhënësi i komunës së Ferizajt, Naim Ferati, I ka hedhur si të pabaza këto kulaifikime duke thënë se përfituesin e cakton konkurenca e tregut të lirë dhe jo favorizimet siç po pretendon subjekti opozitar.Ai ka thënë se në komunë frekuentojnë gjatë ditës një numër i madh i qytetarëve dhe se niveli i pastërtisë nuk është ai për të cilen fletë PDK_ja PDK-ja dhe pushteti kanë pasur vlerësime të kundërta edhe sa I përketë tenderëve me kuotizim.Sipas PDK-së janë diku 30 tendër që janë dhënë në këtë formë, ndërsa zyrtarët komunal thoën se kjo temë po reciklohet nga opozita dhe se me ndryshimin e ligjit të prokurimit asnjë kontratë me kuotizim nuk është dhënë nga komuna. Insisitimit të gazetarëve se për cilin person bëhet fjalë kur janë në pyetje favorizimet, zyrtarët e PDK-së kanë thënë se bëhet fjalë për ndikimin e shoferi të kryetarit, ndërsa zyrtarët komunal kanë thënë se komunës nuk i interesojnë afritë ngase kjo përbën shkelje të të drejtave të njeriut. Brenda një jave PDK-ja tri herë është përballlur me komunën për problemet që lidhen me arsimin, urbanizimin dhe tenderët.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

10 fermerë përfitojnë fidaneve të arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë

Drejtoria e Bujqësisë dhe Pylltarisë, paraditen e sotme, shpërndau fidanet e arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë për 10...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img