03,12,2023

Në Ferizaj shënohet 18 Maji Dita Ndërkombëtare e Muzeve

Must Read

Në organizim të Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport, Njësia për Trashëgimi dhe Muze  këtë të mërkurë është shënuar  18 Majin,Ditën Ndërkombëtare të Muzeve me moton  “Promovimi i artizanateve  dhe zejeve  tradicionale  të Ferizajt”

Në këtë ekspozitë  organizuar  nga Njësia për trashëgimi dhe Muze morën pjesë kryetari i Asamblesë Komunale, Faruk Guri,drejtori i DKRS-së,Naim Feriati  dhe shumë qytetarë të Ferizajt.

Në këtë ekspozitë ishin edhe  dy profesorët universitar ,Dr Jahja Drançolli dhe  Profesor Dr Gazmend Rizaj të cilët  mbajtën edhe nga një ligjëratë  për rëndësinë e muzeve dhe trashëgimisë kulturor.

Dr.gazmend Rizaj foli për rëndësinë e trashëgimisë në ruajtjen dhe njohjen e historisë  së një populli. Ndërsa  Dr. Jahja Drançolli  në një ligjëratë  të pranishmit  i njoftoi për zbulimet arkeologjike dhe artefakteve të shumta të gjetura në regjionin e Ferizajt.

Këtë  ekspozitë e ka përshëndetur edhe kryetari i Asamblesë Komunale Faruk guri i cili  këtë e ka cilësuar si një hap të mirë drejt ruajtjes së trashëgimisë kulturorë të kësaj treve.

Që nga 2 qershor  2011 në kuadër të Qendrës së Kulturës në Ferizaj është  hapur  objekti i ri i Muzeut të qytetit.Muzeu është i rregulluar në bazë të standardeve bashkëkohore.Drejtoria  për Kulturë,Rini dhe Sport, përmes Njësisë për Trashëgimi dhe Muze e në bashkëpunim  më qytetarë dhe koleksionist dhe individ të cilët kanë poseduar eksponate  të periudhave të ndryshme ka arritur që të mbledh  shumë artefakte dhe gjëra me rëndësi   dhe të vë bazat e këtij muzeu” ka thënë Ilir  Bytyqi

Bytyqi me këtë rast ka bërë ftesë tek të gjithë ata të cilat    mund ë të kenë ndonjë  objekt apo artefakt që ka vlera historike të kontaktojnë muzeun  apo ti dërgojnë në muze.

Me këtë rast të pranishmit panë shumë punime  të ekspozuara nga zejtarët e regjionit të Ferizajt.

 

13225000_1051251268255119_1144262269_o 13262408_1051250224921890_1730826972_o13224984_1051251228255123_23735367_o 13241561_1051251128255133_1753640309_o

13262275_1051251028255143_584301920_o 13242246_1051251021588477_583799237_o 13241632_1051250781588501_35199777_o 13262407_1051250328255213_544901213_o 13230785_1051250308255215_557314625_o   13225102_1051250198255226_623146001_o

 

 

- Advertisement -spot_img
Të fundit

10 fermerë përfitojnë fidaneve të arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë

Drejtoria e Bujqësisë dhe Pylltarisë, paraditen e sotme, shpërndau fidanet e arrave dhe sistemin e ujitjes pikë-pikë për 10...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img