23,07,2024

Kryetari Svarqa, takon punëtorët e Fabrikës së Tubave

Must Read

Autoritetet komunale të Ferizajt të pafuqishme për t’ua zgjidhur kërkesat e ish-punëtorëve të Fabrikës së Tubave të cilët po qëndrojnë tash e tri ditë në sallën e Kuvendit. Kryetari Svarqa zotohet për organizimin e një takimi mes këtyre punëtorëve dhe kryeministrit Mustafa .

svarqaaaaa

Punëtorët e Fabrikës së Tubave në Ferizaj të cilët që tri ditë po qëndrojnë në sallën e Kuvendit, sot i ka ata vizituar edhe kryetari i komunës Muharrem Svarqa. Ai me këtë rast u ka thënë këtyre ish-punëtorëve se përkrah kërkesat e tyre, por si nivel lokal nuk ka fuqi komuna të bëjë më shumë për zgjidhjen e halleve të tyre. U zotua se do të angazhohet edhe për një takim mes përfaqësuesve të sindikatës së këtyre ish-punëtorëve dhe kryeministrit Isa Mustafa.

“Ne natyrisht se kemi marr një premtim se do të takohen tre përfaqësues të sindikatës suaj dhe deri tek ardhja e këtij takimi nuk është ardh për shkak se as unë, e asnjëri prej nesh nuk mund ta caktojë agjendën e kryeministrit . Ky takim do të realizohet cilat do të jenë konkluzionet ose premtimet nga ai takim nuk mund t’i di, por unë mendojë se do të bisedohet për mënyrën e pagesës e cila sigurisht se do të jetë një mënyrë sukseseve në mënyrë që mos të ngarkohet buxheti i Republikës së Kosovës”, ka thënë kryetari Svarqa.

Pas takimit me kryetarin e komunës një fije shprese u ngjall edhe tek ish punëtorët që po protestojnë tash e tri ditë brenda objektit të komunës.

Ali Azemi kryetar i Sindikatës së këtyre ish -punëtorëve thotë se i besojnë angazhimit të kryetarit për t’u zgjidhur çështja e tyre e cila tashmë është tejzgjatur.

Udhëheqës të komunës së Ferizajt u kanë thënë sot këtyre ish punëtorëve protestues se ata mund të qëndrojnë në sallën e Kuvendit derisa ajo të nevojitet për takime të tjera, e nëse shfaqet kjo nevojë salla duhet të lirohet. Nga ana tjetër ish- punëtorët thanë se do të qëndrojnë edhe gjatë vikendit në këtë vend derisa kërkesat e tyre të plotësohen.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj hap konkursin për pranimin e studentëve të rinj

Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF) ka hapur sot konkursin për pranimin e studentëve të rinj në...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img