29,09,2023

Ish-presidentja Atifete Jahjaga takon gratë deputete të Ferizajt, kërkon fuqizim edhe më të madh të rolit të gruas në jetën institucionale

Must Read

 

Ish-presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, ka takuar sot gratë deputete të Kuvendit Komunal të Ferizajt, me ç’rast ka biseduar për aspektet që lidhen me fuqizimin e rolit të gruas dhe të rinisë në përgjithësi.
Fillimisht, ajo është pritur nga kreu i komunës, Agim Aliu, i cili nga afër e ka njoftuar për zhvillimet aktuale në komunë, duke u ndalur veçmas tek avansimi që i është bërë rolit të gruas në komunën e Ferizajt.
Më pastaj, ish-presidentja i është drejtuar të pranishmëve duke thënë se fokusi i këtij takimi ka të bëj me informimin lidhur me funksionimin e Fondacionit “Jahjaga” që ajo e drejton. Ka vë në dukje se ky fondacion në fokus do ta ketë fuqizimin e rolit të gruas dhe të rinisë në jetën e përditshme.
Në anën tjetër mirëseardhje ish-presidentes Jahjaga i ka dëshiruar kryesuesja e Kuvendit komunal, Kristina Gashi-Bytyçi, duke e falënderuar për bashkëpunimin që kanë pasur dhe që do ta kenë në vazhdimësi.


Tutje në këtë takim, ish-presidentja Jahjaga, është ndier e impresionuar me përparimet që ka bere komuna e Ferizajt në avansimin e të drejtave të grave, ndërsa ka shtuar se edhe përkundër kësaj një fuqizim më i madh i pjesëmarrjes së grave në jetën institucionale do ta fuqizonte edhe më shumë këtë rol. Madje ka potecuar se Kosova e ka një bazë të mirë legjislative por që ka ngecje në zbatimin e saj.
Ish-presidentja Atifete Jahjaga është impresionuar edhe nga qeverisja lokale në kryje me Kryetarin e Ferizajt, Agim Aliu, i cili ka të emëruar edhe tri drejtore që udhëheqin tri drejtorit më të rëndësishme të komunës sonë, por edhe me emërimin e Kryesues së Kuvendit të Komunës së Ferizajt.
Pjesa tjetër e takimit ka vazhduar në formë të bashkëbisedimit me ç’rast gratë deputete por edhe pjesëmarrëset tjera kanë adresuar çështje të ndryshme.

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Mbahet Akademi solemne e Koncert Memorial në nderim të Dëshmorëve të Kombit në Ferizaj

Mbrëmjen e sontme tek Kompleksi i Varrezave të Dëshmorëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Ferizaj, është mbajtur akademi...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img