Ferizaj

Bajraktari: A e meritojmë ne veteranët e sportit së paku një medalje nga shteti i Kosovës?


Publikuar më:


Si çdo sport tjetër në Kosovë, edhe karateja u ballafaqua me peripeci të shumta dhe kërcënime të llojllojshme nga milicia e pushtuesit serb në vitet e 90-ta (1991-1999).

Përkundër kërcënimeve, rrahjeve e arrestimeve nga ana  e pushtuesit serb, karateistët nuk u ndalen për asnjë çast në aktivitetet e Republikës së Kosovës. 

Ish karateisti i Kastriotit nga Ferizaj, Burim Bajraktari, ka thënë se e meritojnë si veteranë një medalje nga shteti i Kosovës, për sakrificën që kanë bërë në vitet e 90-ta.

“A e meritojmë ne veteranët e sportit së paku një medalje nga shteti i Kosovës?

Në kohën e viteve 90/99, ishim të rrezikuar si ne dhe familjet tona duke i mbrojtur ngjyrat e shtetit.

Pse ne jemi të anashkaluar nga federata e tanishme, ku ne me sport ju treguam Europës dhe Botës se jemi shtet dhe kërkojmë drejtat tona.

Pse nuk doli asnjë politikan që të na vlerëson se ne ishim ushtarë ne vijën e parë te fronti…

Ne ishim edhe të parët ku e kërkoj shteti dhe sot vlerësohen veç meritat e pas lufte…

Ne ushtruam ne salla të improvizuara ku ndërkohë kishim edhe kërcënime nga policia serbe, dhe shume garues i rrahën që mos mi lanë me u marr me aktivitet kundër Ish Jugosllavisë.

Në këtë foto është viti 1996 ku përball e kam një kundërshtar rus, i cili u rrah nga një sportist i Kosovës, që ai nuk ishte ne dijeni se ku është Kosova.

Në kimona të bardha shënon Kosova ku me klubin e karatesë Kastrioti dhe vëllezërit Mahalla e realizuam dëshirën tonë që ta përfaqësojmë Kosovën në arena Europiane.

Edhe pse ne ishim të okupuar dhe të rrezikuar, ne ja dolëm duke dhënë kontributin për shtetin tonë ku sot e gëzojmë lirinë.

Veteranët e sportit meritojnë respektin nga shteti dhe federata e Kosovës, që së paku le ta shohin fëmijët tanë se ne vrapuam, që sot ata e gëzojnë lirinë, dhe të mësohen se sa duhet atdheu me zemër”, ka shkruar Bajraktari në profilin e tij në facebook.

Bajraktari: A e meritojmë ne veteranët e sportit së paku një medalje nga shteti i Kosovës? 
To Top