23,07,2024

Sektori i bujqësis në komunën e Hanit të Elezit ka kapacitete për hapjen e vendeve të reja të punës

Must Read

Komuna e Hanit të Elezit ka identifikuar se sektori i bujqësisë ka kapacitet dhe potencial të nevojshëm për hapjen e vendeve të reja të punës me përkrahje konkretet të bizneseve fillestare.

Ky koncept strategjik i komunës së Hanit të Elezit gjeti përkrahje të plotë me Projektin e Laboratorit të Biznesit (LAB-i) të kompanisë për prodhimin e çimentos “Sharrcem-TitanGrup”
Laboratori i Biznesit i dizajnuar që të mbështesë dhe përshpejtojë procesin e zhvillimit të suksesshëm të kompanive të reja duke i ndihmuar ndërmarrësit e rinj me burime dhe shërbime të ndryshme po kontribuon në krijimin e vendeve të reja të punës duke promovuar zhvillimi i sektorit privat.
Vargut të shumë projekteve të LAB-it të realizuara në sektorin e bujqësisë në komunën e Hanit të Elezit iu shtua edhe projekti i fermës së lopëve qumështore në fshatin Pustenik.
Fadil Brava nga fshati Pustenik është përfituesi i këtij projekti të cilit sot iu dorëzuan 10 lopë qumështore.
Për të uruar fillimin e punës familjen Brava e vizituan kryetari i komunës Rufki Suma dhe Drejtori i kompanis “Sharrcem-TitanGrup” Emmanuel Mitsou.
Z. Emmanuel Mitsou duke uruar familjen Brava për fillimin e këtij biznesi tha se të gjitha këto të arritura të projektit të LAB-it nuk do të mundë të realizoheshin pa përkrahjen e kryetarit të komunës Rufki Suma. Ai tha se qëllimet e projektit LAB janë që të kontribuohet në krijimin e vendeve të reja të punës dhe të promovohet zhvillimi i sektorit privat.
Ndërsa Kryetari i komunës Rufki Suma duke uruar për sukses të këtij biznesi tha se suksesi i tyre do të jetë shembull për të tjerë se mundë të gjenerohen vende të punës edhe nga sektori i bujqësisë. Ai falënderoi Drejtorin e kompanisë “Sharrcem-TitanGrup” Emmanuel Mitsou si donatorin kryesorë të Projektit” LAB” për përkrahjen e komunës së Hanit të Elezit në një segment shumë të rëndësishëm siç është bujqësia duke u zotuar se Komuna e Hanit të Elezit do të vazhdojë të përkrah fuqishëm iniciativat të cilat promovojnë zhvillimin e sektorit privat.

13084264_10208236885513482_2064848543_n 13081730_10208236886753513_455130943_n 13090229_10208236887153523_1556890873_n

- Advertisement -spot_img
Të fundit

Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj hap konkursin për pranimin e studentëve të rinj

Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF) ka hapur sot konkursin për pranimin e studentëve të rinj në...

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img