Lajme

Zëvendësministri i MPB-së: Kosova është bërë storie e suksesit për luftën kundër krimit tër organizuar


Publikuar më:


Zëvendësministri i MPB-së, z. Nehat Mustafa po merr pjesë në Konferencën
rajonale “Lufta kundër krimit të organizuar ndërkombëtar” , të organizuar nga Qendra Marshall, në të cilën po marrin pjesë përfaqësues nga Kosova, Shqipëria, Mali i Zi, Maqedonia dhe Serbia, transmeton Gazeta Monitor.

Gjatë punimeve të konferencës, zv. Mustafa foli për përkushtimin e institucioneve të Republikës së Kosovës në luftën kundër krimit të organizuar:

” Policia dhe institucionet tjera të Republikës së Kosovës janë treguar shumë të vendosura në luftën kundër krimit të organizuar. Tanimë Kosova është bërë storie e suksesit për luftën kundër radikalizmit, terrorizmit, tregtisë së narkotikëve dhe trafikimit me qenie njerëzore. Krimi i organizuar ndërkombëtar kërkon një bashkëpunim të të gjitha shteteve, prandaj Republika e Kosovës si gjithnjë inkurajon të gjitha vendet për një bashkëpunim profesional dhe të sinqertë, me theks të veçantë rritjen e bashkëpunimit të vendeve rajonale. Rrjeti ndërkombëtar i krimit të organizuar kërkon në të njëjtën kohë krijimin e një rrjeti tjetër që lufton rrjetin e krimit”, tha zv. Mustafa.

Në këtë konferencë e cila u hap nga ambasadori i SHBA-ve në Shqipëri, z. Donald Lu dhe znj. Susanne Schutz – ambasadorja e Gjermanisë po diskutohet për krimin e organizuar ndërkombëtar, duke përfshirë këtu lidhjet e terrorizmit me tregtinë me drogë dhe trafikimin e qenieve njerëzore.

Pjesë e delegacionit të Kosovës ishin edhe zyrtar nga MPB dhe Policia e Kosovës.

Comments
To Top