Editorial

Z. Marko Gjuriq mos shikoni ëndërr me sy hapur!


Publikuar më:


Shkruan: Hanife Salihu

         Z. Gjuriq, është mirë që mos të mundoheni të fitoni poena politik me deklarata që as në ëndërr nuk do t’i shihni. Është mirë që; karshi popullit t’uaj të jeni i arsyeshëm dhe i matur në deklaratat e juaja. Pasi që, duke u thirrur një një “institution” që në fakt edhe ai “institucion”nga qeveria e Beogradit është formuar vetëm për poena politik, në mënyrë që kur t’ju nevoiten votat e pakicës serbe në Kosovë t’a mbështesin njërën apo tjetrën parti politike. E ato parti në fakt krijojnë iluzione për serbët e Kosovës duke u thirrur në “patriotizëm” në “patriotizëm të panevojshëm” dhe të” parealizueshëm” pasi që Kosova z. Gjuriq, jo nga viti 2008 që ka përfunduar historinë me vendin tuaj e cila ka qëne okupatore në Kosovë, por, që nga qershori i vitit 1999 është liruar nga thundra e juaj e rënd e cila morri jetra të shumë njërëzve në Kosovë, duke mos kursyer as fëmijë .

Pikërisht sot, një mike e imja ia uroj nipit ditëlindjën në mungësë, e ai është Kreshnik Hoti nga Krusha i cli nuk jetonë më, dhe pse ai nuk jeton më, jeni Ju shkaktar me qevërinë e juaj z. Gjuriq!

Pra, që në moshën 14 vjecare e privuat nga jeta Kreshnikun me të atin e tij.

Prandaj, mos jepni deklarata të ndërtuara mbi gënjeshtëra, se bukur mirë ju e dini që ky kapitull për Kosovën është i mbyllur. Ju sa mundoheni të mbani fitilin e “patriotizmit të dhezur” te serbët e Kosovës është mirë që të mos arrin deri në atë pikë sa që pakica serbe në Kosovë t’iu kërkon llogari, kuptohet ata që i shijojnë “karamelat e ëndrrës suaj”. Ngase pakica srbe në Kosvë është e integruar dhe ata që janë vizionar e kanë kuptuar që Kosova tani më është shtet më vete dhe nuk do të ketë kthim mbrapa asnjëhere.

Kosova është në rrugë të mbarë si asnjëherë më parë. Kjo rrugë e mbarë ju mundësua pas një shekulli, pikërisht nga viti 1999-të, po ashtu është e qetë dhe sigurt. Por, mos u merakosni Ju se, Kosova pas 50 viteve do të jetë një  modeli vecantë,  të jeni të sigurt në të edhe ju si fqinjë keni me marr shembyllë Kosovën.

Comments
To Top