Ferizaj

Pas rastit të 18 vjeçares në Ferizaj: Vjen reagimi nga presidentja Vjosa Osmani


Publikuar më:


Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani, ka reaguarr në lidhje me vra sjen e vajzës 18 vjeçare nga Ferizaj duke thënë se drejtësia e dë nimi për ata që po i kryejnë këto kri me ma kabre, ndryshon situatën e trishtë të pabarazisë.

Osmani përmes një postimi në Facebook, tha se ne nuk mund të heshtim apo të vazhdojmë të lejojmë trajtimin e këtyre rasteve si çështje familjare.

‘’ Jemi dëshmitarë të vra sjeve si rezultat i shmangies nga ligji të dhu nuesve, ndaj kjo situatë duhet të marrë fund. Si Presidente e vendit i bëjë thirrje secilit qytetar që të bashkëpunojë me organet e rendit dhe ligjit në gjetjen e vr asësit të vik timës nga Ferizaj. U bëjë thirrje të gjitha institucioneve përgjegjëse që të punojnë fort dhe pandërprerë derisa kryesit e veprave të tilla të gjenden prapa gri lave’’, shkroi Osmani.

Ajo iu shprehi ngushëllime familjarëve të së ndje rës derisa tha se drejtësinë ua kanë borxh grave që përjetuan dhu në të tillë nga ata që po marrin jetë e po i ikin përgjegjësisë.

Reagimi i plotë:

”Për vajzën 18- vjeçare që e vr anë në Ferizaj duhet të ketë drejtësi. Vetëm drejtësia e dë nimi për ata që po i kryejnë këto kr ime ma kabre ndaj grave e vajzave të Kosovës mund të ndryshojë situatën e trishtë të pabarazisë me të cilën përballemi sot në Kosovë.

Ne nuk mund të heshtim apo të vazhdojmë të lejojmë trajtimin e këtyre rasteve si çështje familjare. Jemi dëshmitarë të vr asjeve si rezultat i shmangies nga ligji të dhu nuesve, ndaj kjo situatë duhet të marrë fund. Si Presidente e vendit i bëjë thirrje secilit qytetar që të bashkëpunojë me organet e rendit dhe ligjit në gjetjen e vr asësit të vik timës nga Ferizaji. U bëjë thirrje të gjitha institucioneve përgjegjëse që të punojnë fort dhe pandërprerë derisa kryesit e veprave të tilla të gjenden prapa gri lave.

Dhu na ndaj vajzave e grave kër cënon paqen për të gjithë dhe mirëqenien e përgjithshme, por shoqëria jonë duhet të jetë e palëkundur dhe e vendosur në eliminimin e të gjitha formave të diskri minimit e dhu nës ndaj vajzave e grave.

Familjarëve, miqve dhe gjithë shoqërisë së vajzës së ndje rë u shprehu ngushëllime të sinqerta! Shpirti i saj do të pushojë në paqe atëherë kur të ketë drejtësi. Drejtësinë ua kemi borxh secilës vajze e gruaje që përjetoi dhu nën nga ata që po marrin jetë e po i ikin përgjegjësisë.”

To Top