Lajme

Veseli: Po i japim fund anarkisë me paga, rritje në arsim, shëndetësi, polici e ushtri


Publikuar më:


Kryeparlamentari Kadri Veseli ka thënë se me Ligjin për Pagat do t’i japin fund anarkisë që ka mbizotëruar qe 20 vite në sektorin publik. Veseli ka thënë se Ligji parasheh vetëm rritje, dhe se askujt nuk do t’i ulet paga ekzistuese.

Veseli përmes një postimi në llogarinë e tij në Facebook, ka thënë se sot bashkë me Ligjin e Buxhetit, do të miratohet edhe Ligji i Pagave për sektorin publik. 

Ai ka thënë se me këtë Ligj, pagat u janë rritur të gjithë mësimdhënësve, personelit shëndetësor, policëve, ushtarëve, shërbyesve civilë dhe të gjitha kategorive tjera në sektorin publik. Derisa ka shtuar se Ligji parasheh vetëm rritje, dhe se askujt nuk do t’i ulet paga ekzistuese.

“Sot, bashkë me Ligjin e Buxhetit, po miratojmë edhe Ligjin e Pagave për sektorin publik në shtetin tonë. Me këtë ligj, po i japim fund arbitraritetit dhe anarkisë që kanë mbizotëruar në këtë fushë për pothuajse 20 vjet. Pagat u janë rritur të gjithë mësimdhënësve, personelit shëndetësor, policëve, ushtarëve, shërbyesve civilë dhe të gjitha kategorive tjera në sektorin publik. 

Kemi bërë një ligj të standardeve më të mira, duke respektuar meritat e secilës kategori që paguhet nga buxheti i shtetit. Askujt nuk do t’i ulet paga ekzistuese. Ligji parasheh vetëm rritje. Tani, fokusi do të jetë në sektorin privat, për rritjen e prodhimit vendor dhe nxitjen e ndërmarrësisë të hapë vende të reja pune dhe me paga më të larta”, ka shkruar Veseli./Express

To Top