Lajme

Veseli kerkoi ndihmë nga Britania për bordet e ndërmarrjeve


Publikuar më:


Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli ka kërkuar ndihmë nga Ambasda Britanike, për të ndihmuar institucionet e Kosovës në përzgjedhjen e Bordeve në Ndërmarrjet Publike dhe depolitizimin e tyre.

Ka qenë kërkese decidive e kryeparlamentarit Kadri veseli në drejtim të Ambasadës angleze, me qellim që kjo e fundit të ndihmojë për depolitizimin e Bordeve të Kompanive Publike.

Sipas burimeve të rtk-së, ambasadori britanik fillimisht ishte shprehur i rezervuar.

“Vetë ambasadori anglez fillimisht ka qenë i rezervuar dhe mosbesues, por më vonë është bindur për seriozitetin e kërkesës së Kryeparlamentarit”, i ka thënë RTK-së ky burim.

Ndryshe, javën vijuese do të nënshkruhet marrëveshja që ndryshon mënyrën e përzgjedhjes së kandidatëve nëpër bordet e ndërmarrjeve publike. Asistencë në këtë drejtim Kosovës do t’i ofrojë një ndërmarrje nga Britania e Madhe.

Po ashtu në një takim informues me gazetarë, zyrtarët e Ambasadës Britanike kanë shpjeguar se tashmë është në proces të tenderimit përcaktimi i një kompanie britanike rekrutuese, e cila do të kryente përzgjedhjen e kandi datëve për borde të caktuara të ndërmarrjeve publike.

Comments
To Top