Lajme

Vendet më të korruptuara në botë (LISTA)


Publikuar më:


harta-620x342

Një raport i “Transparency International”  për vitin 2015 analizon nivelin e korrupsionit në 169 vende të botës. Koreja e Veriut dhe Somalia janë vendet më të korruptuara në botës sipas “Indeksit të Perceptimit të Korrupsionit 2015”.

Raporti është hartuar mbi analizën e të dhënave të 12 burimeve të ndryshme nga 11 institucione që kanë analizuar perceptimin e korrupsionit në dy vitet e fundit.

Vendet më të korruptuara

Koreja e Veriut

Somalia

Afganistani

Sudani

Angola

Sudani i Jugut

Iraku

Libia

Guinea-Biso

Haiti

Venezuela

Vendet më pak të korruptuara

Danimarka

Finlanda

Suedia

Zelanda e Re

Holanda

Norvegjia

Zvicra

Singapori

Kanadaja

Gjermania

Luksemburgu

Britania e Madhe

Comments
To Top