Lajme

Vajza muslimane bëhet Miss-i i parë që kurorëzohet me hixhab në Angli


Publikuar më:


Sara Iftekhar është një studente e Drejtësisë nga Huddersfield dhe është  nga 50 garueset në fazën përfundimtare në konkursin e bukurisë për “Miss England”.

Pas fitores së Miss Huddersfield 2018 dhe Miss Yorkshire Popularity 2018, Saraia ka vënë syrin titullit të “Miss England”.

Me përfaqësimin e saj, Sara bëhet kështu femra e parë myslimane e veshur me hixhab në një finale për Miss në Angli.

Në Instagram, Sara shkroi:

Wow, nuk e besoj ende dhe nuk mund ta përshkruaj sa e mahnitshme ishte ndjesia kur emri im u thirr si finaliste.
Kam marrë pjesë në Miss 2018 për të treguar se bukuria nuk ka një përkufizim. Të gjithë janë të bukur në mënyrën e vet, pavarësisht peshës, racës, ngjyrës apo formës së tyre.”

Nëse Sara fiton titullin, do të shkojë në Sanya në Kinë për të përfaqësuar Anglinë në Miss World. Epo, paç fat Sara!

To Top