Lajme

Trump kundër transferimit të të burgosurve nga Guantanamo


Publikuar më:


Donald Trump

Kundërshtimin e tij e sqaroi me atë që bëhet fjalë për “njerëz jashtëzakonisht të rrezikshëm”.

“New York Times” shkruan se Shtëpia e Bardhë e shqyrton transferimin e 20 të burgosurve të cilët duhet të transferohen në Itali, Oman, Arabinë Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Presidenti amerikan në largim Barack Obama i cili nuk arriti kompromis me Kongresin, premtoi në fushatën presidenciale në vitin 2008 se do ta mbyllë Guantanamon.

Kur e mori funksionin e presidentit në janar të vitit 2009 në atë burg gjendeshin 242 njerëz ndërsa sot ka edhe 59 të burgosur.

.

Comments
To Top