Lajme

Trotuaret e ngushta rrezikojnë kalimtarët


Publikuar më:


download16

Qytetarët e Gjilanit janë në hall qarkullimi për shkak se kanë pak hapësira, ngase trotuaret në brendësi të qytetit janë të ngushtë, shkruan sot Koha Ditore.

Për këtë ata detyrohen që shpesh të dalin jashtë rrugës për t’u mundësuar këmbësorëve të tjerë që vijnë nga ana e kundërt. Dhe kështu vënë shpesh veten në rrezik nga mundësia e goditjes nga ndonjë automjet.

Ky problem ishte dhënë edhe si vërejtje edhe në Planin rregullativ për qendrën urbane të qyteti, i cili ishte hartuar vite më parë ku ishte edhe elaboruar edhe problemi i hapësirave të pamjaftueshme për lëvizjen e këmbësoreve, por edhe mungesa e shtigjeve për çiklistë.

Comments
To Top