Lajme

Suriname e njeh pavarësinë e Kosovës (Foto)


Publikuar më:


Kosova ka marrë një njohje të re. Kjo nuk kishte ndodhur qe një kohë të gjatë. Ministri i Jashtëm, Enver Hoxhaj, ka njoftuar përmes rrjetit sociale se Republika e Surinames është shteti i 112-të, që e njeh pavarësinë e vendit.

Surinam ndodhet në Amerikën Jugore dhe ka 539 mijë banorë.

Kryeqyteti i Surinamit është Paramaribo.
Gjuha zyrtare këtij vendi është gjuha holandeze.
Kufizohet me Guajanën, Guajanën franceze dhe me Brazilin.

surinami1

Comments
To Top