Ferizaj

Saranda Musliu: Vetëm LDK ia zbardh fytyrën Kosovës në rrafshin ndërkombëtar


Publikuar më:


Saranda Musliu deputete e nga Ferizaj i është gëzuar përkrahjes së treguar së fundi nga SHBA-të për Kosovën në një shkresë të publikuar dje.

Të gjiha meritat sipas saj i atribuohen subjektit të cilin e ajo e përfaqëson LDK -së dhe partneritetit e miqësisë ndërtuar me vite me popullin amerikan.

Ajo në takimet e shumta me homolog e politikanë vendor e ndërkombëtar e ka përmendur se Kosova ndonëse ka krijuar shumë miq në botë ende ka sfida para vetes. 

Njërën ndër detyrat me më shumë përgjegjësi e cilëson  dialogun  për normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë.

“Ky dialog duhet të përfundojë me njohjen e pavarësisë së Kosovës nga Serbia. Megjithatë, kostoja dhe përfitimet duhet të barazpeshohen. Në këtë aspekt, Kosova në mënyrë të mençur, duhet të vazhdojë strategjinë e saj në koordinim të ngushtë me partnerët ndërkombëtarë (SHBA, Gjermani).

Një sfidë tjetër e rëndësishme, ashtu si deri më tani është de facto statusi ende i pasqaruar i Kosovës në rrafshin ndërkombëtar”, thotë. Mungesa e një ulëseje në OKB dhe mungesa e anëtarësimit në institucione dhe organizata të rëndësishme ndërkombëtare (si p.sh: Europol, Këshilli Evropian, etj.,) bllokojnë zhvillimin e Kosovës në një varg fushash. Fakti që edhe 5 shtete anëtare të BE-së ende nuk e kanë njohur Kosovën si shtet i pavarur, është shqetësues. Edhe në këtë rast, Kosova duhet të zhvillojë një strategji në mënyrë që në të ardhmen të veprojë në mënyrë efektive “ potencon deputetja Musliu.

Ndërkaq për letrën e botuar dje e cila vie nga Presidenti Biden thotë se kjo mbështetje historike ka domethënie të veqantë sidomos për organet e reja udhëheqëse

“Veq një subjekt e ka Kosova që din, mundet dhe do t’ia zbardh fytyrën Kosovës kudo.

LDK ✌️

Letra e Presidentit Biden e publikuar sot dëshmon se puna e Kryeministrit Hoti është për admirim në raport me miqtë amerikan. 👏👏👏 .

Njohjet janë vetëm fillimi, investimet tjera i mirëpresim në mandatin e ri pas zgjedhjeve.

Kosova dhe SHBA-të aleate të përjetshme🇽🇰🇺🇸

Ndërsa unë ndjehem krenare që do të kem rastin të punoj me një qeveri mike me Amerikën.

LDK 132 🗳

Avdullah Hoti 1️⃣✔️

Saranda Musliu 3️⃣0️⃣✔️ “ ka shkruar deputetja Musliu.

To Top