Ferizaj

Rexhaj: Një javë pushim, jo mësim online


Publikuar më:


Në emisionin ‘Kallxo Pernime’ zëvendësministri i Arsimit, Xhavit Rexhaj, ka treguar se a do të mbajnë pushim njëjavor institucionet arsimore parauniversitare.

“Prej të hënës pushohet një javë ditë. Në fund të javës vlerësohet se a do të pushojmë edhe një javë. Nëse nuk janë trendet e mira (zvogëlim i numrit të rasteve të infektuara) shkojmë edhe një javë pushim”, ka thënë Rexhaj.

Gjatë javës në të cilën nxënësit dhe mësimdhënësit janë në pushim, MASh-i do të analizojë gjendjen me pandeminë dhe do të marrë vendim për zhvillimin e mësimit.

“Propozuam një javë pushim. Gjatë kësaj jave Ministria në njërën anë bën vlerësim më të mirë të kushteve që i kemi se si ne të vazhdojmë më tutje, kjo do të thotë që pushohet, as mësim online as diçka tjetër”, ka shtuar Rexhaj.

Gjithashtu zëvendësministri ka treguar se si do të zëvendësohen orët e humbura të mësimit.

“Shtyhet viti dhe zëvendësohet të shtunave dhe do të organizojmë  shkollë verore me nxënësit që kanë nevojë për atë”, ka thënë ai.

To Top