Lajme

Vitia: Nga nesër hapen çerdhet publike dhe private


Publikuar më:


Qeveria në detyrë ka miratuar propozimin e ministrit në detyrë të Shëndetësisë, Arben Vitia, për shfuqizimin e vendimit të Qeverisë për masat anti-Covid të datës 13 mars.

Vitia para kabinetit qeveritar ka propozuar që nga data 8 qershor të hapen çerdhet për moshat 0 deri në 5 vjeç.

Por në mbledhje u vendos që hapja e kopshteve publike dhe private të bëhet nga nesër.

Ai në mbledhjen e Qeverisë ka kërkuar të shfuqizohet vendimi i datës 26 mars.

I pari i MSH-së gjithashtu ka propozuar të bëhet edhe rikthimi në shkolla nga data 8 qershor  i nxënësve të klasave të nënta, të organizohet testi i maturës, ai i arritshmerisë, të lejohet organizimi i provimeve dhe lejimi i orëve praktike.

Mbajtja e testit të maturës do të bëhet më 4 korrik.

Ai ka propozuar gjithashtu edhe hapjen e kufijve tokësorë.

Të gjithë qytetarët që hynë në Kosovë nga kufijtë tokësor, do t’i nënshtrohet kontrolleve mjekësore.

Ata të cilët kanë shenja klinike apo dalin pozitivë me Covid-19, obligohen që të vetizolohet për shtatë ditë.

“Rihapja e kopshteve dhe çerdheve mosha 0-5 vjeç, përgatitjet për testin e arritshmërisë, kthimi në shkollë i klasëve të nënta, organizimi i ambientit për testin e maturës. Të shfuqizohet vendimi për vetizolim. Të shfuqizohet vendimi për mbylljen e kufijve, të hapen të gjitha pikat kufitare në Kosovë. Ata që vijnë nga jashtë dhe nuk e kanë kryer testin në afat kohor jo më shumë se 4 ditë, detyrohen të vetizolohen për shtatë ditë. Shfuqizohet mbyllja e kafiterive, bareve restoranteve dhe qendrave tregtare”

To Top