Ferizaj

Promovohet romani “Udhëkryqeve të kombit tim” i autorit Hasan Vladi


Publikuar më:


Ferizaj 02.02.2019. Këtë të shtunë në  bibliotekën e qytetit të Ferizajt  ‘Sadik  Tafarshiku”  është promovuar romani i parë  i autirt Hasan Vladi, “Udhëkryqeve te kombit tim”

Autori Vladi përmes këtij romani ka trajtuar  vuajtjet dhe sakrificën e  popullit shqiptarë nëpër shekuj që nga koha e romakëve e deri në ditët e sotme.

“Ky roman trajton  disa nga problematikat  më të ndjeshme  të kombit  tonë, të konvertimit  fetarë dhe asimilit kombëtarë. Ky roman duhet të  lexohet  edhe nga gjeneratat e reja  që historia e  kombit mos  të mbetet në harresë” ka  thënë  redaktori i librit ,Rrahim Sadiku.

Ndryshe  autori i romanit, Hasan Vladi  që nga viti 1975 punoi si profesorë i Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe nëpr shkollat e mesme të Ferizajt.

Gjatë kësaj kohe ai është marrë me shkrime të ndryshme letrate të cilat i botoi në revistat e kohës , si “Jeta e Re, “Zëri” e tjera

To Top