Sport

Prof. Jupa: Federatat, KOK-un, Kushtetuta e vendit nuk e njeh si kategori kushtetuese, kjo është arsyeja!


Publikuar më:


Njohësi i mirë i rrethanave ligjore sportive, prof. Ismet Jupa, ish selektor i kombëtares së Kosovës (femrat) dhe trajner i mirënjohur i hendbollit,  ka bërë të ditur se federatat e sporteve dhe Komiteti Olmpik i Kosovës janë të regjistruar si organizata Joqeveritare.

“Jemi dëshmitar se me çfarë kriza po përballet vendi ynë në këto vitet e fundit, kjo direkt po shfaqet në lëmit e sportit, në arritjen e rezultateve.

Shkaqet e kësaj krize janë të shumta, më së shumti po përmendet mungesa e mjeteve financiare.

Por problemi kryesorë është të organizatat udhëheqëse të sportit, të koncepti organizativ i punës së tyre.

Federatat e sporteve, Komiteti Olimpik, klubet janë të regjistruara si organizata Joqeveritare e që Kushtetuta e vendit nuk e njeh si kategori kushtetuese”, thotë prof. Jupa për gazetën kombëtare “Bota sot”.

To Top