Lajme

PRESIDENTI ME PAGË TË PËRHERSHME, KRYEPARLAMENTARI DHE KRYEMINISTRI JO


Publikuar më:


Me projektligjin për pagat, përveç presidentit, nuk do të ketë zyrtarë të tjerë të lartë që do të marrin pagë të përjetshme.

Kjo pasi Komisioni për Administratë Publike ka kufizuar në 5 vjet afatin kohor përgjatë së cilit, kryeparlamentari, kryeministri dhe prokurorët do të marrin paga. Ndërsa koeficienti i pagave është zbritur nga 12 në 10.

Ky komision sot ka dërguar në Kuvend projektligjin për pagat, atë për zyrtarët publik si dhe projektligjin për organizimin dhe funksionimin e Administratës Shtetërore dhe agjencive të pavarura, me një numër amendamentesh, të cilat anëtarët e këtij komisioni i votuan veç e veç.

Kryetetari i komisionit, Nait Hasani, tha ishte kërkesa e kryetarit të Kuvendit, Kadri Veseli, që të ketë paga të përhershme me afat të kufizuar për disa pozita pas përfundimit të mandatit në pozitën përkatëse.

To Top