Lajme

Petrit Selimi: nuk u shkel Kushtetuta me zgjedhjet serbe në Kosovë!


Publikuar më:


petritiselimi-830x467

Ministri në detyrë për Punë të Jashtme në Qeverinë e Kosovës, Petrit Selimi ka thënë se me mbajtjen e zgjedhjeve serbe parlamentare në Kosovë nuk është shkelur Kushtetuta e Kosovës, pasi nuk i është dhënë leje zyrtarëve të Këshillit Zgjedhor të Serbisë që të marrin pjesë në këtë proces.

Ai në një intervistë dhënë transmetuesit publik tha se Kosova nuk është përfshirë në organizimin e këtyre zgjedhjeve brenda territorit të Kosovës, mirëpo kjo gjë është ndërmjetësuar nga misioni i OSBE-së në Kosovë.

“Në Republikën e Kosovës nuk ka pasur zyrtarë të KQZ-së së Serbisë dhe nuk është shkelur Kushtetuta të Kosovës, por është ndërmjetësuar nga OSBE-ja. Ne i kemi dhënë leje OSBE-së që të mbledh vota. Qeveria e Kosovës i nuk ka organizuar këto zgjedhje”, ka thënë Selimi.

Ndërsa, deklarimeve të opozitës se u shkel Kushtetuta me mbajtjen e zgjedhjeve të Serbisë, Selimi iu përgjigj duke thënë se opozita deklaron këtë gjë në secilën situatë.

Comments
To Top