Lajme

Përfundoi qetë protesta në Kumanovë, Drejtësi për Almirin (Foto)


Publikuar më:


Ka përfunduar qetë para pak çastesh protesta në Kumanovë, ku disa mijëra qytetarë nga ky qytet, por edhe nga vende tjera të Maqedonisë kërkuan drejtësi për vrasjen e fëmijës 4-vjeçar Almir Aliu nga një bashkëqytetar maqedonas. Protestuesit porositën se “nëse nuk funksionon sistemi, qytetarët mund ta marrin në duart e veta drejtësinë”.

Në fund të protestës, që u përmbyll para gjykatës në Kumanovë, u lexua edhe mesazhi i organizatorëve.

“Fajtori duhet të dënohet në përputhje me Kushtetutën dhe me kodin penal të Maqedonisë.

Fëmijët janë ardhmëria e çdo shoqërie dhe kur cenohet jeta e tyre cenohet ardhmëria e vendit. Kur krimi nuk merr dënimin e vet, shpirti shqetësohet, urrejtja shtohet dhe qytetarët e marrin drejtësinë në duart e veta. Shpresojmë se institucionet e drejtësisë do të tregohen konstruktivë dhe të japin dënimin maksimal”, u tha mes tjerash në mesazhin e organizatorëve të protestës.

Organizatorët apeluan për shpërndarje të qetë të protestuesve, duke kërkuar që të mos bien në provokime eventuale të policisë.

kumanova-protesta_1467642122-874407

kumanova-protesta2_1467642127-8941267

protesta-4_1467642131-3742849

protesta-kumanove-0704_1467643218-2177393

Comments
To Top