Lajme

Parregullësi në fillimin e gjykimit të Azem Sylës


Publikuar më:


Me shkelje ligjore ka filluar seanca e mundësisë së veçantë hetuese ndaj Azem Sylës dhe të tjerëve.

Avokati i Azem Sylës ka kërkuar përjashtimin e kryetares së panelit të gjyqtarëve, pasi, sipas tij, ajo mbante anën e Prokurorisë, por pavarësisht kësaj, seanca nuk është ndalur. Në këtë seancë, ka filluar të japë dëshminë përmes video-linkut njëri nga dëshmitarët e mbrojtur të Prokurorisë, nga dy sa pritet të japin dëshminë në këtë fazë, raporton KTV.

Seanca e parë e hetimit të veçantë, në rastin e njohur si Azem Syla dhe të tjerët, nuk ka qenë aspak e lehtë.

Avokati i Azem Sylës, Tomë Gashi, ka kërkuar përjashtimin e kryesueses së panelit të gjyqtarëve, Jennifer Seel, pasi, sipas Gashit, ajo ka mbajtur anën e Prokurorisë.

Gjatë marrjes në pyetje të dëshmitarit të mbrojtur 1, përmes video-lidhjes, prokurori, sipas Gashit, ka tentuar të hapë hetime të reja për dy raste që kanë aktgjykime përfundimtare, në të cilat klienti i tij nuk ishte i akuzuar, duke iu referuar rasteve “Bllaca 1” dhe “Bllaca 2”.

Seanca, pavarësisht kërkesës për përjashtim ka vazhduar, çka, sipas Gashit, paraqet shkelje të Kodit të Procedurës Penale.

Mos-ndërprerja e seancës në momentin e kërkesës për përjashtim të kryetares së trupit, sipas avokatit të Nuhi Ukës, Tahir Rrecaj, vë në rrezik këtë pjesë të hetimit.

Avokati Rrecaj, është ankuar edhe për shkelje të të drejtës për një gjykim në kohë të arsyeshme, pasi ish-kryetari i Gjykatës së Prishtinës, Nuhi Uka, asnjëherë nuk është marrë në pyetje nga prokuroria, për më shumë se 2 vjet nga fillimi i hetimeve.

Seancat e hetimit të veçantë, ku janë përfshirë vetëm 19 të dyshuar, pritet të zgjasin për disa ditë, derisa Prokuroria ka edhe një dëshmitar tjetër të mbrojtur që pritet të merret në pyetje.

Gjithsej 52 persona, janë pjesë e grupit që pretendohet se udhëhiqej nga ish-deputeti i PDK-së, Azem Syla, po hetohen nga prokuroria për krim të organizuar, me shitblerjen dhe tjetërsimin e pronave shtetërore.

Comments
To Top