Lajme

PAI: Presidenti Hashim Thaçi meriton çmimin Nobel e jo aktakuzë për krime


Publikuar më:


Partia e Ashkanlinjêve për Integrim -PAI ,
si subjekt politik institucional i cili pêrfaqêson Ashkanlinjêt e Republikës sê Kosovês, reagon ndaj akt-akuzës së prokurorisê të specialës, të cilën e ka ngritur ndaj Presindetit z.Hashim Thaqi dhe Kryetarit të PDK-së z.Kadri Veseli.
PAI dhe komuniteti Ashkanlinjë deklaron që figura publike si z .Thaqi duhet të ndahet çmimi i nobelit pêr paqe.
Kursesi JO akt-akuza nga gjykata e prokuroria specialës, kinse nê emêr tê drejtësisê e cila është e një anshme të ngrit akt-akuza të pa baza dhe politike.

Ushtria Çliimtare e Kosovë UÇK-ja dhe të gjithë pjesêtarët e saj, ishin alet të Natos në luftë , kundêr regjimit , ushtrisê dhe policisê Jugusllavo-sêrbe.

Tê akuzojsh pa fakte Çlirimtarët e UCK-sê, figurat kryesore të saj siq janë Hashim Thaqi e Kadri Veseli, nuk mund tê thuahet asgjë tjetêr pos drejtësi selektive dhe e njëanshme.

Ashkanlinjët e Kosovës dhe gjitha minoritetet në Kosovë, duhet të jenë falenderues ndaj Thaqit dhe Veselit, po ashtu edhe bashkêsia ndêrkombêtare duhet të din qê Hashim Thaqi e Kadri Veseli , janë figurat kryesore që kanë kontribuar në integrimin e minoriteteve në jetên politike e shoqërore pas qeshorit 1999,.

Hashim Thaqi ishte lideri i parë Shqiptarë i Kosovês që pas luftës nê Kosovë, Ashkanlinjëve ju afroj mbështetje,mbrojtje dhe integrim, andaj gjitha të mirat që gëzojn minoritetet në Kosovë pa dalim , është merit e figurave kryesore të UÇK-sê e respektivishtë e z.Thaqi e Veseli.

Subjekti ynê politik PAI beson fuqitêshêm në pafajsin dhe luftën e pastër të UÇK-sê, po ashtu ne besojm në vlerat dhe figuren e z.Thaqi e Veseli qê do të dalin faqe bardhê edhe kêtë sfid, këta kan ditur me guxim dhe dituri të kalojn sfida më të mëdha, do të tejkalojnë edhe këtë.

Populli i Kosovës dhe komuniteti ynë është në përkrahje tê tyre, andaj kjo akt-akuzë shumë shpejt do të hudhet si e pa bazê e pa fakte, kurse Presidenti Thaqi e Kryetati Veseli do të triumfojn ndaj saj , sepse çlirimtarët kur nê histori nuk janë dorêzuar dhe gjithêher kanë fitur.

Me respekt,
Partia e Ashkanlinjëve për Integrim- PAI
08.07.2020

To Top