Lajme

Nikoliq: I plotësojmë kushtet e BE-së, përveç njohjes së Kosovës


Publikuar më:


Tomislav Nikolic

Deklaratat e saj vijnë pas komenteve të Ministrit të Shtetit për Evropën i Qeverisë së Gjermanisë, Michael Roth, i cili deklaroi se “Serbia duhet të qartësojë çështjen e Kosovës para se të hyjë në BE”, transmeton lajmi.net.

“Kushtetuta e Serbisë është e qartë dhe Presidenti i saj kurrë nuk do e shkelte atë. Serbia është ushtarakisht neutrale dhe kurrë nuk do e pranojë pavarësinë e Kosovës”, dekaroi Pak.

“Në të njëjtën kohë ne do të plotësojmë të gjitha kushtet për futjen në BE, deri tek kërkesa për njohjen e Kosovës”, shtoi ajo.

Ministri Roth kishte deklaruar se marrëdhëniet e Kosovës dhe Serbisë duhet të normalizohen.

Comments
To Top