Lajme

Nepotizëm edhe në MPB: Ministri Mustafa punëson vajzën e zyrtarit të kësaj ministrie, shkarkon 8 të tjerë


Publikuar më:


Nepotizmi në Kosovë nuk ka të ndalur, pavarësisht se një gjë e tillë po kërkohet të mos ndodhë dhe të ndalet.

Kundër nepotizimit nepër poste publike shpeshë herë janë deklaruar ambasadat e huaja në vend, e zë me të fuqishëm kundër kësaj dukurie ka pasur ambasadori anglez në Prishtinë, Ruairi O’Connell.

Megjithatë nepozitizmi po shënon rritje. Një rast i nepotizimit ka ndodhur edhe në Ministrinë e Punëve të Brendshme, ku ministri i cili drejton këtë ministri Ekrem Mustafa, ka emruar asistente administrative në QPD, vajzën e zyrtarit të kësaj ministrie Baki Bajgorës.

Ky punësim ka ardhur pas një dakordimi që kanë pasur mes vete ministri Mustafa bashkë me zyrtarin e kësaj ministrie Baki Bajgorën.

Gazeta NewBorn, brenda ministrisë mëson se për pozitën ku është emruar vajza e Bajgorës ka qenë dashur që i emruari ose emruara ti ketë së paku 3 vite përvoj pune, por në fakt vajza e Bajgorës së fundmi ka përfunduar fakultetin.

Ndryshe Gazeta NewBorn, ka raportuar dje se janë shkarkuar tetë zyrtarë të kësaj ministrie dhe në vend të tyre kanë ardhur njerëz të afërt me ministrin Mustafa. zyrtare dhe ka emru ne pune njerez te afert te tij

To Top