Lajme

Në tekstet e kantoneve kroate në Bosnjë, e njohin Kosovën


Publikuar më:


Kosova ka shpallur pavarësinë nga Serbia në vitin 2008 dhe është shteti më i ri në Evropë, por Serbia nuk e njeh pavarësinë e saj si shkak i jostabilitetit në rajon, thuhet në tekstet e shkollave fillore të kantoneve kroate perëndimore në Bosnjë dhe Herecegovinë.

Kështu raportojnë mediat e Banja Llukës.

Presidenti i Koordinimit të shoqatave serbe nga Mostari, Dushan Golo i tha gazetës “Politika” , se ky nuk është i vetmi mësim ku siç tha ai ” shtrembërojnë faktet e përmendura me programin e shkollave”.

“Kjo flet për gjendjen e serbëve në Federatën e BiH (FBiH), për të cilën politikanët tanë zakonisht flasin në mbrojtje vetëm kur duke luftuar përsëri akuzat e boshnjakëve dhe kroatëve në Republika Sërpska. Dhe ne e kemi shumë të vështirë me të gjitha parametrat”, tha ai.

Gazeta kujton të dhënat e mbledhura në regjistrimin e popullsisë në Bosnjë në 2013, sipas të cilit paraluftës më shumë se gjysmë milioni serbë, sa prej tyre janë vlerësuar të hapësirës që jetojnë sot në Bosnjë, tani atje jetojnë dhjetë herë më pak, që është 56,550, e cila është vetëm 2.5 për qind e popullsisë së përgjithshme.

To Top