Ferizaj

Murali që paraqet pamje të dhimbshme të largimit të detyrueshëm të shqiptarëve nga trevat tona


Publikuar më:


Rruga për t’u larguar nga shtëpia është gjithmonë e vështirë dhe e dhimbshme.
Stacioni i trenit në Ferizaj bart prapavijë të madhe historike në vete, të cilën të gjithë qytetarët e kanë të rrënjosur thellë në kujtimet tona.
Kjo pikë përfaqëson gjenezën e qytetit të Ferizajt; shënon rrugën nëpër të cilën u dëbuam dhun*shëm, njëkohësisht shënon edhe po atë rrugë e cila na solli sërish në shtëpinë tonë të përbashkët- atdheun.
Gjersa imazhi i muralit paraqet pamje të dhimbshme të largimit të detyrueshëm të shqiptarëve nga trevat tona, në esencë murali ka për qëllim të bashkojë qytetarët tanë përmes rikujtimit se pavarësisht dallimeve aktuale, të gjithë vijmë nga e kaluara e njejtë.

Ky mural i parë i artistes Pranvera Sylejmani vjen si dedikim ndaj babait të saj, piktorit, dëshmorit – Gursel SYLEJMANI.

To Top