Ferizaj

“Mbrojtja e pyjeve 2021”, vazhdon aksioni i Policisë në Ferizaj


Publikuar më:


Drejtoria Rajonale e Policisë në Ferizaj, ka vazhduar së zbatuari planin operativ ,,Mbrojtja e pyjeve 2021”,lidhur me prerjen e pyjeve dhe transportit ilegal të drunjtëve .

Në kuadër të këtij aksioni, policia mbrëmë në fshatin Pleshinë e Epërme të Ferizajt, ka hasur në dy persona të dyshuar, me dy traktor të ngarkuar me drunjtë.

Të njëjtit, policia i ka shoqëruar në stacionin policor të Ferizajt dhe pas intervistimit, me vendim të Prokurorit të PTH-Ferizaj, të njëjtit janë dërguar në mbajtje për 48 orë .

Policia, vetëm nga data 26 prill – 18 maj 2021, ka realizuar këto aktivitete në rajonin e Ferizajt.

• Pika kontrolli – 363

• Persona të legjitimuar – 193

• Mjete të kontrolluara të transportit të drunjtëve – 76

• Raste penale të iniciuara -5

• Persona të arrestuar -3

• Mjete të sekuestruara për transportin e drunjtëve – 6

dhe ka konfiskuar sasi të konsiderueshme e drunjtëve.

Drejtoria Rajonale e Policisë në Ferizaj, do të vazhdojë me aktivitete të tilla edhe në ditët në vijim, në parandalim të prerjeve të pyjeve dhe transportit ilegal të drunjtëve.

To Top