Ferizaj

Mbahen garat me biçkleta të filloristëve në Ferizaj


Publikuar më:


Në kuadër të aktiviteteve të policisë në bashkësi, gjatë këtij muaji është implementuar projekti,,Garat me biçikleta” ku kanë marrë pjesë një numër i konsiderueshëm i nxënësve të  shkollave fillore nga komunat Ferizaj,Kaçanik,Shtime dhe Hani i Elezit.

Qëllimi i këtij projekti ka qenë vetëdijesimi i nxënësve ,si dhe sensibilizimi  mbi rreziqet me të cilat ballafaqohen ata gjatë rrugëtimit të tyre shtëpi-shkollë dhe anasjelltas.

Projekti është implementuar fillimisht me ligjërata nëpër shkolla,mandej nga ana e stafit të shkollave janë përzgjedhur nxënësit të cilët ju kanë nënshtruar testit me shkrim mbi njohuritë në komunikacion,shenjat e trafikut etj.dhe në fund me 10.06.2016 ,në Ferizaj,te halla e sporteve ,,Bil Klinton” është mbajtur pjesa praktike e garës me biçikleta, ku kanë marrë pjesë 20 nxënës-garues duke prezantuar aftësitë e tyre.

Pas përfundimit të garave, komisioni i përbërë prej përfaqësuesve të PK-së, arsimtarëve dhe prindërve,në bazë të rezultateve të arritura si në pjesën teorike dhe ate praktike,ka shpalur fituesit e kësaj gare në nivel rajonal:

Vendi i I – Denisa Shehu, ShFMU,,Jeta e re”,fshati Greme,Ferizaj-dhuratë një biçikletë

Vendi i II-Denis Azemi , ShFMU ,,Vezir Jashari” Ferizaj,dhuratë një kupë

Vendi i III-Fidan Vishi,ShFMU ,,Emin Duraku” Kaçanik,dhuratë një kupë

Gjatë realizimit të këtij projekti,bashkëpunimi me Drejtoritë komunale të arsimit,drejtorët e shkollave dhe arsimtarët ka qenë i jashtëzakonshëm dhe besojmë se edhe në të ardhmen do të bashkëpunojmë në projekte të tjera në interes të nxënësve.

13396717_1064723870241192_298299980_o 13396740_1064723860241193_657983869_o 13389053_1064723833574529_1797528495_o 13396809_1064723810241198_500410839_o 13441981_1064723786907867_369159976_o 13389215_1064723740241205_1662214969_o 13351135_1064723730241206_653851876_o 13388808_1064723703574542_2144496418_o 13396869_1064723680241211_2010777916_o 13442052_1064723643574548_1645653624_o 13388772_1064723603574552_1748344380_o

Comments
To Top