Ferizaj

Masat e reja që priten të merren nga Qeveria: Kthehet ora policore, shtyhet viti i ri shkollor


Publikuar më:


Kryetari i Asociacionit të Komunave të Kosovës, Sazan Ibrahimi ka konfirmuar për Telegrafin se pritet që Qeveria e Kosovës të marr masat e reja, të cilat edhe janë paralajmëruar.

Sipas diskutimeve me nivelin komunal, që ka bërë ministri i shëndetësisë, Arben Vitia pritet që masat e reja të cilat do të jenë të vlefshme deri më 13 shtator të jenë këto:

Viti io ri shkollor shtyhet deri më 13 shtator.

Ora policore nga ora 22:00 deri në 05:00.

Gastronomia të mbyllet nga ora 21:30

Te shtohet staf shëndetësor dhe inspektorë rreth 1 mijë e 116,

Furnizimi me barna esenciale me kërkesë të komunave do të realizohet 92 për qind.

Ndërkaq, kërkesë e AKK-së ishte të shtohen inspektimet në nivel komune dhe të ketë më shumë vaksinim.

Po ashtu rekrutimi i stafit të ri të decentralizohet në nivel lokal.

To Top