Ferizaj

Martin Gommel: Kisha dhe xhamia krah për krah


Publikuar më:


Martin Gommel, një fotozhurnalist nga Gjermania i cili  përmes shkrimeve të tij pasqyron ngjarje nga vende të ndryshme të botës në shkrimin e tij të fundit ka bërë një shkrim edhe për Kosovën,gjegjësisht për Kishën dhe xhaminë në Ferizaj, të cilat ndajnë një oborr dhe  simbolizojnë tolerancën fetare në Kosovë. Ai përmes një statuti në faqen e tij ka shkruar një artikull me titull “Kisha dhe xhamia krah për krah’

Martin Gommel - Fotojournalist

Martin Gommel  Kisha dhe xhamia krah për krah
Në Kosovë, unë munda   të shoh se feja nuk është një arsye për ndarje, por një arsye e bashkimit  me njëri-tjetrin, po, një mundësi për miqësi .
Në shumë qytete dhe komuna të krishterët dhe myslimanët jetojnë paqësisht së bashku – që nga gjermania  këtë mundë të mos e dija.
Për mua  në këtë drejtim, Kosova, është një model, nga i cili ne në perëndimin e pasur ende mund të mësojnë shumë.

Martin Gommel – Fotojournalist

Martin Gommel

Comments
To Top