Lajme

Marshim vetëdijesues për Autizmin, Qeveria mungon


Publikuar më:


unnamed (2)

Fëmijë të shumtë marshuan drejt sheshit në kryeqytet me moton “mund të mos flas, por kam shumë për të thënë”, për të shënuar ditën botërore te Autizmit.

Ndërsa, në Teatrin Kombëtar po mbahet programi për fëmijët me autizëm, ku u tha se duhet t’i pranojë këtë fëmijë me autizëm, sepse edhe ata janë pjesë e shoqërisë.

Po ashtu, u tha se përkrahja e qeverisë në këtë drejtim është vetëm formale dhe këtë e dëshmon edhe mospjesëmarrja e tyre.

Dita botërore e autizmit, 2 prilli, është caktuar nga OKB-ja për rritjen e ndërgjegjësimit të popullatës rreth këtij çrregullimi bioneurologjik të trurit. Si në shumë vende të botës, edhe në Kosovë, u shënua kjo ditë, e cila ka për qëllim edukimin e njerëzve rreth kësaj sëmundjeje.

Comments
To Top