Lajme

Maqedonasit në Itali në mbrojtje të Maqedonis


Publikuar më:


Maqedonasit-ne-Itali-2

Rreth 8 mijë maqedon që jetojnë në Itali në zonën Piemonte dje mbrëmë kanë shprehur mbështetje në tubimin të cilin e organizoi Lëvizja qytetare për mbrojtjen e Maqedonisë, transmeton Telegrafi Maqedoni.

Ata gjykojnë ndodhitë në ditët e fundit në Maqedoni dhe porositën për dalje nga kriza përmes zgjedhjeve dhe mbatja e tyre më 5 qershor.

‘Luftohet për të na shkurtojnë të drejtën e votës, të drejtën për të zgjedhur për ardhmërinë e Maqedonisë me arsyetimin se nuk jemi të informuar çka po ndodh në vend. Por, nuk është ashtu. Ne kemi familje dhe pronë në Maqedoni dhe kemi të drejtën e votës’, thonë maqedonasit në Itali.

Për ta është e pakuptueshme vandalizmi dhe harbimi i LSDM-së dhe joqeveritarët e Soros-it të cilën e kallën dhe demoluan monumentet kulturore-historike dhe institucionet.

Comments
To Top