Lajme

Maloku: Arbitrazhi, e vetmja zgjidhje për Demarkacionin


Publikuar më:


Naim Maloku

Maloku në një intervistë dhënë për “Epokën e re” i ka sugjeruar Qeverisë së Kosovës të heqë dorë nga riprocedimi i kësaj çështjeje në Kuvend, të shkarkojë Komisionin shtetëror për demarkacion dhe t’i nisë bisedimet me Qeverinë malazeze për dërgimin e kësaj çështje në arbitrazh.

Vetëm në këtë mënyrë sipas tij, do tu shmangemi edhe përplasjeve pozitë-opozitë.

Maloku ka thënë nëse Marrëveshja për demarkacionin kalon si e tillë, atëherë kufiri me Malin e Zi do të jetë kufi i konfliktit jo vetëm për këtë gjeneratë, por edhe për gjeneratat e tjera në të ardhmen.

Comments
To Top