Ferizaj

Laureta Vogliqi, fitues e çmimit “Gursel Sylejmani”


Publikuar më:


Në Galerinë e Arteve në Ferizaj, sonte u hap ekspozita kolektive kushtuar 17 Shkurtit – Ditës së Pavarësisë së Kosovës. Ky aktivitet u mbajt nën patronatin e Kryetarit të Komunës së Ferizajt, Agim Aliu.

Ekspozitën në fjale e ka vlerësuar tejet lart drejtorja e Drejtorisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Ferizaj, Xhemile Murati-Shabani. Ajo ka thënë se kjo ekspozite tashmë është bërë tradicionale dhe me punimet e tyre po paraqiten artistë pothuajse nga të gjitha trevat shqiptare.

Me një fjalë rasti të pranishmëve i është drejtuar edhe Skender Bedriu nga Galeria e Arteve në Ferizajt si dhe Ilmi Sadiku, kryetar i Shoqatës së Artistëve Figurativ “Zef Kolombi” në Ferizaj.

E nga ana tjetër Laureta Vogliqi fituese e çmimit “Gursel Sylejmani”, është shprehur tejet mirënjohës ndaj të gjithë atyre që përzgjidhen punimin e saj dhe e nderuan me emrin e dëshmorit “Gursel Sylejmani”.

Jurinë e kësaj ekspozite e përbehej nga: Fitim Avdyli-kryetar, Shkurte Ramushi-anëtare nga Prishtina, si dhe Muhamed Ali-Ali-anëtarë nga Kumanova.

To Top