Lajme

Ky është qëndrimi zyrtar i PDAK-së, lidhur me Manifestimin e Ditës së Flamurit Kombëtar të Ashkanlive


Publikuar më:


Qëndrimi zyrtar i PDAK-së ,lidhur me Manifestimin e Ditës së Flamurit Kombëtar të Ashkanlive 15 Shkurt 2019.

Të nderuar bashkëqytetar.
PDAK ,ka analizuar dhe debatuar gjatë lidhur me mënyrën e organizimit dhe manifestimin e 16 vjetorit të Ditës së Flamurit Kombëtar të Ashkanlive,dhe ka ardhur në përfundim që manifestimi të bëhet “BASHKË”me pjestarêt e PAI-së dhe shoqërin civile,duke përfshirë të gjithë përfaqësuesit pasi që kjo festë është festë e të gjithëve dhe duhet të na bashkoj duke i ikur çdo forme të animit dhe politizmit.

I autorizuari ynë zyrtar z.Gzim Gara ,ka zhvilluar bisedime me zyrtarë e PAI-së për të manifestuar së bashku këtë ditë historike,mirpo një vullnet i tillë po mungon nga ta,dhe ata tani më janë deklaruar publikisht që do organizojn manifestimet ndaras dhe jo me ne.

PDAK vlerson që ky veprim i PAI-së është antikombëtar që shkel mbi parimet kombëtare dhe kundër vullnetit qytetar ,dhe si të tillë nuk e mbështet PDAK.

PDAK ,edhe një herë bënë thirrje që të ndërpritet çdo aktivitet me karakter të ndarjes ,dhe bënë thirrje edhe PAI-së edhe shoqërisë civile që të gjejn gjuhën e unitetit dhe të manifestojm së bashku këtë festë madhore dhe kombëtare.

PDAK ,pret që urgjentisht të reflektojn përfaqësuesit në fjalë ,dhe të bëhen parapërgaditjet për këtë ditë,në tê kundërtën është e obliguar që të filloj vetë pêrgaditjet për këtê ditë.

Sinqerisht:PDAK.

To Top